Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Міносвіти затвердило навчальні плани на 2010/2011 навчальний рік

10 березня 2010,Публікації » Новини

Міносвіти затвердило навчальні плани на 2010/2011 навчальний рік Міністерство освіти і науки України доводить до відома місцевих органів управління освітою та керівників шкіл навчальні плани на 2010/2011 навчальний рік. Про це ідеться у листі МОН №1/9-143 від 05.03.10 року. Як зазначається у листі, 2010/2011 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом - День знань - і закінчується не пізніше 1 липня 2011 року.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня по 24 грудня, ІІ семестр - з 10 січня по 27 травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах, навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах, підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів усіх класів та державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.

Впродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні з 25 по 31 жовтня, зимові з 27 грудня по 9 січня, весняні з 21 по 27 березня.
З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватись структура навчального року та графік учнівських канікул. При цьому залишається незмінною загальна тривалість навчального року, що встановлена Законом України "Про загальну середню освіту": у загальноосвітніх навчальних закладах І ступеня - не менше 175 робочих днів, ІІ-ІІІ ступенів - 190 робочих днів (з урахуванням навчальних екскурсій, навчальної практики, підсумкового оцінювання та державної підсумкової атестації навчальних досягнень учнів).

Перелік робочих навчальних планів на 2010/2011 навчальний рік дивіться у листі МОН №1/9-143 від 05.03.10 року.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень