Спільна нарада ректорів вишів України

29 березня 2010,Новини, Вища освіта
Спільна нарада ректорів вишів України 25 березня 2010 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося зібрання Спілки ректорів вищих навчальних закладів України.
Збори відкрив голова Спілки ректорів, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.В. Губерський.
Темою обговорення були зовнішнє незалежне оцінювання та правила вступу до вишів цього року.

З доповідями про проблеми вступної кампанії та розвитку вищої школи виступили віце-прем'єр В.П. Семиноженко, міністр освіти і науки Д.В. Табачник, секретар Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти К.С. Самойлик.

Зокрема, про упорядкованість незалежного оцінювання говорив міністр освіти та науки України Д.М. Табачник. Міністр зазначив, що учні складатимуть тести мовою навчання, а також будуть враховуватися атестат та середній бал.

У роботі зборів взяли також участь: президент Національної академії педагогічних наук В.Г. Кремень, голова ЦК профспілки працівників освіти і науки України Л.С.Сачков, заступник голови КМДА В.С.Журавський, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунь, відповідальні працівники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки.

Після спілкування з пресою міністр освіти і науки зустрівся з представниками студентського самоврядування і відповів на їх запитання, зокрема, про реалізацію нещодавніх змін до "Закону про вищу освіту".

Прес-служба КМОППОіНУ