У школах проведуть урок Пам’яті до Дня Перемоги

У школах проведуть урок Пам’яті до Дня Перемоги У школах України та Росії пройде єдиний урок пам’яті, присвячений 65-й річниці з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У методичних рекомендаціях щодо проведення уроку пам’яті, Міністерство освіти і науки України наголошує, що "метою проведення уроку пам’яті, присвяченого 65-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, є на конкретних прикладах показати учням масовий героїзм людей на фронтах та в тилу, розкрити історичне значення перемоги над нацистською Німеччиною".

Вчителям радять "провести урок у залі музею, кімнаті чи куточку бойової слави, біля меморіалу, пам’ятника, споруджених на честь героїв Великої Вітчизняної війни". Також у рекомендаціях зазначено, що "цікаво та емоційно такі уроки проходять за участю ветеранів війни, учасників пошукових загонів, котрі вивчають невідомі сторінки історії Великої Вітчизняної війни".

"Уроки для учнів початкової та основної школи варто проводити на основі матеріалів, подій з історії рідного краю.
Бажано, щоб розповіді вчителя, учнів були доповнені свідченнями очевидців тих подій чи родинними спогадами.

У старших класах треба розкрити історичне значення перемоги над загарбниками, показати причини героїзму і самовідданості визволителів України, звернути увагу на звитяжну працю жінок і підлітків, які замінили батьків та чоловіків, що пішли на фронт.

Під час підготовки та проведення уроку пам’яті рекомендується широко використовувати документи, спогади, фронтові листи, кіно- і фотоматеріали, звукозаписи, художні твори, які допоможуть створити на уроці емоційно-піднесену атмосферу та посилять виховний вплив на школярів", – зазначено в оприлюднених методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки України.

Як зазначається у листі Міністерства освіти і науки, остаточна дата проведення уроку буде повідомлена додатково.
Нагадаємо, що 8 квітня цього року, наказом МОН затверджено План додаткових заходів з підготовки та відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.