Табір відпочинку «Веселка» – бадьоро, цікаво, змістовно!

Табір відпочинку «Веселка» – бадьоро, цікаво, змістовно! Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля для малечі з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями.

У День захисту дітей в столиці розпочали свою роботу майже 137 дитячих таборів з денним перебуванням на базі навчальних закладів.
Свою роботу цього дня уже шостий рік поспіль розпочав пришкільний табір ЗОШ № 27 Шевченківського району.

«У нас відпочивають діти трьох шкіл – 27, 175, 95, разом – 57 учнів з 1 по 5 клас. Уже сьогодні батьки мене запитують – чи буде друга зміна, – розповідає директор табору Гульмира Абдурахманівна, – батьки довірять нашій роботі. Знають, що дитина буде доглянута, її вільний час проходитиме раціональніше. Та й дітвора розлучатися із табором не поспішає».

Для організації змістовного дозвілля дітей в плані виховної роботи табору заздалегідь продумана програма заходів та екскурсій. А кваліфіковані кадри – вчителі початкових класів, музики, які мають досвід педагогічної роботи і позитивно себе зарекомендували, забезпечують його повноцінну діяльність.

Щодня малечу чекають розваги, ігри, спортивні естафети та культпоходи. За неповний тиждень роботи діти побували в Музеї авіації і космонавтики ім. І.Сікорського, Бібліотеці ім. М. Костомарова, в зоопарку, в Театрі оперети, мали кілька пішохідних екскурсій та провели конкурс малюнків. «У нас заплановані також екскурсії до музею «Золоті Ворота», Музею іграшки, стежками древнього Києва, та багато різних заходів в парковій зоні нашого району», – додає директор табору.

Найцікавіші, за відгуками дітей, спортивні естафети та розваги у парку. Також захоплюють предметні гуртки – бісероплетіння, малюнок, вишивка тощо.

Для похмурої чи дощової погоди у таборі облаштовані ігровий майданчик та відеотека. Робота організована таким чином, аби діти були зайняті постійно.

Особлива увага приділяється збалансованому харчуванню дітей. Тому у їдальні школи завжди смачно пахне. «Мені подобається їсти плов, я з’їдаю усе до крупинки, – розповідає першокласниця Аня Шаповалова, а ще дають смачні соки». Другі страви подобаються дітлахам особливо, а от перші, як завжди, їдять неохоче.

Таким відпочинком вихованці щиро задоволені. Адже, не дивлячись на перебування у таких набридлих за період навчального року стінах школи, розваг тут вдосталь. «Тут же не потрібно вчитись, а можна поганяти у футбол, пограти у шахи», – зізнається у головній вигоді такого табору п’ятикласник Айхан Арсланов, – хоча екскурсії та конкурси також дуже цікаві».

Діти дуже швидко звикають до розпорядку із задоволенням проводять свій вільний час і, навіть, сплять по дві годинки за розкладом. А наприкінці зміни, як завжди, будуть плакати, і не захочуть, щоб відпочинок закінчувався.

Інна Журавель,
редактор ІВ «Єдність»

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ