Конструктивні зустрічі з профактивом районів

21 червня 2010,Публікації » Новини
Конструктивні зустрічі з профактивом районів 18 червня 2010 року відбулись робочі конструктивні зустрічі представників профспілкового активу освітян Святошинського та Солом’янського районів столиці з головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунем.

Основним їх лейтмотивом стало питання несвоєчасної виплати заробітної плати, відпускних та оздоровчих працівникам закладів освіти районів.

У Солом’янському районі участь в обговоренні взяли начальник Управління освіти райдержадміністрації Г.Р. Лазарєва та голова районної профорганізації В.І. Марочко, які поінформували спілчан про причини неналежного стану оплати праці освітян та заходи, що вживаються для врегулювання цих питань. Крім того, Галина Робертівна зазначила, що виплата грошової винагороди у розмірі посадового окладу відповідно до ст.57 Закону України «Про освіту» буде здійснена до Дня працівника освіти.

Голова КМОППОіНУ О.М. Яцунь наполіг на необхідності дотримання прав працівників освіти на своєчасну виплату заробітної плати, відпускних та грошової допомоги на оздоровлення.
Під час проведення зустрічі у Святошинському районі голова районної профспілкової організації Л.О. Заворітько та заступник головного бухгалтера Управління освіти Святошинської райдержадміністрації Н.В. Христич зауважили, що ситуація з виплатами цього літа дещо поліпшилася порівняно з минулим роком. До 25 червня 2010 року планується у повному обсязі виплатити освітянам заробітну плату за травень, аванс за червень, відпускні та оздоровчі працівникам, які наразі перебувають у відпустці.

Олександр Михайлович зазначив, що проведення таких зустрічей повинне мати превентивний характер. «У районі спостерігається позитивна динаміка по виплаті заробітної плати, проте окремі проблеми залишаються. Саме тому ми повинні спонукати владу до якнайшвидшого врегулювання цих питань», – підсумував голова.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018