Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Оплата праці освітян – питання номер один!

1 липня 2010,Публікації » Новини
Оплата праці освітян – питання номер один! 1 липня 2010 року відбулася зустріч голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцуня з новопризначеним заступником голови виконавчого органу Київради (КМДА) Леонідом Михайловичем Новохатьком.
Основним лейтмотивом зустрічі стало питання виплати заробітної плати, відпускних, грошової допомоги на оздоровлення працівникам освіти м. Києва.

О.М. Яцунь озвучив інформацію про стан оплати праці освітян. Так, на сьогодні є проблеми з виплатою заробітної плати, відпускних та оздоровчих майже у кожному районі столиці.

Під час зустрічі обговорювалось також питання необхідності збереження у 2010 році надбавок за складність та напруженість у роботі, передбачених постановою Кабінету міністрів України №1298 від 30.08.2002 року, у розмірі 50% посадового окладу – керівникам та 20% посадового окладу – всім іншим працівникам закладів освіти м. Києва.

Соціальний партнер Л.М. Новохатько висловив підтримку справедливим вимогам освітян та зауважив, що актуальні питання оплати праці працівників галузі будуть розглянуті на колегії КМДА 2 червня 2010 року у першу чергу.

Управління соціально-економічного захисту КМОППОіНУ

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень