Оплата праці освітян – питання номер один!

1 липня 2010,Публікації » Новини
Оплата праці освітян – питання номер один! 1 липня 2010 року відбулася зустріч голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцуня з новопризначеним заступником голови виконавчого органу Київради (КМДА) Леонідом Михайловичем Новохатьком.
Основним лейтмотивом зустрічі стало питання виплати заробітної плати, відпускних, грошової допомоги на оздоровлення працівникам освіти м. Києва.

О.М. Яцунь озвучив інформацію про стан оплати праці освітян. Так, на сьогодні є проблеми з виплатою заробітної плати, відпускних та оздоровчих майже у кожному районі столиці.

Під час зустрічі обговорювалось також питання необхідності збереження у 2010 році надбавок за складність та напруженість у роботі, передбачених постановою Кабінету міністрів України №1298 від 30.08.2002 року, у розмірі 50% посадового окладу – керівникам та 20% посадового окладу – всім іншим працівникам закладів освіти м. Києва.

Соціальний партнер Л.М. Новохатько висловив підтримку справедливим вимогам освітян та зауважив, що актуальні питання оплати праці працівників галузі будуть розглянуті на колегії КМДА 2 червня 2010 року у першу чергу.

Управління соціально-економічного захисту КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»