В Новий рік Україна увійде з 40 мільйонами боргу перед бюджетниками

30 грудня 2008,Публікації » Новини
Станом на 29 грудня сума загальної заборгованості перед працівниками закладів та установ бюджетної сфери становить 43,9 млн. грн.
Про це заявив на брифінгу заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

Найвідчутнішим цей борг є для мешканців Львівської (22,5 млн.), Тернопільської (10,6 млн.) та Івано-Франківської (8 млн.) областей.

Найбільше від несвоєчасної виплати зарплати потерпають працівники закладів освіти, охорони здоров'я, духовного та фізичного розвитку, органи місцевої влади та місцевого самоврядування, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

На думку Безсмертного, динаміка фінансових надходжень до державного та місцевого бюджетів свідчить, що вже в січні 2009-го проблеми з виплатами зарплат у бюджетній сфері суттєво загостряться.

Очікується, що з 1 січня 2009 року загальна сума заборгованості зросте майже вчетверо і перевищить 152 млн. грн. У регіональному розрізі найсильніше постраждають від бездіяльності Уряду мешканці п'яти областей: Чернігівської (48,4 млн.), Луганської (39,2 млн. грн.), Донецької (30,4 млн.), Івано-Франківської (18,9 млн.) і Харківської (14,5 млн.).
Безсмертний наголосив, що президент України неодноразово звертав увагу Кабінету міністрів на безпорадність у бюджетній і соціальній політиці та слабку фінансову дисципліну.

За його словами, Віктор Ющенко занепокоєний політикою Уряду щодо збільшення бюджетної заборгованості.

"Наведений аналіз бюджетних показників свідчить про неналежне виконання обов'язків Кабінетом міністрів та відсутність належних висновків. Зростання заборгованості із зарплат у бюджетній сфері є тенденцією, яка загрожує соціальному спокою громадян та фінансовій стабільності держави", - наголосив Безсмертний.