Створено оперативний штаб з питань вступної кампанії 2010 року у вищих навчальних закладах Для забезпечення контролю за проведенням вступної кампанії у ВНЗ та протидії протиправним проявам у цих закладах на період прийому документів, проведення конкурсного відбору та зарахування абітурієнтів до ВНЗ у Міністерстві освіти і науки України створено оперативний штаб з питань вступної кампанії 2010 року у вищих навчальних закладах.

Наказом МОНУ від 05.07.2010 №663 затверджено також заходи щодо забезпечення контролю за проведенням вступної кампанії у вищих навчальних закладах. Такими заходами є:

· забезпечення роботи інформаційно-комунікаційної системи "Конкурс" оперативного інформування абітурієнтів про хід вступної кампанії, конкурсну ситуацію тощо;

· забезпечення функціонування консультаційних телефонів з питань вступної кампанії у вищих навчальних закладах;

· забезпечення інформування керівництва міністерств про хід вступної кампанії та факти правопорушень;

· забезпечення систематичного інформування громадськості про хід вступної кампанії, виявлені факти правопорушень через засоби масової інформації;

· організація постійного прийому громадян з питань вступної кампанії та забезпечити оперативне реагування на зміст їхніх звернень;

· забезпечення постійного зв'язку з центральними органами виконавчої влади, які мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади, з питань вступної кампанії та громадськими регіональними комісіями;

· проведення інспектування вищих навчальних закладів з питань організації вступної кампанії (за окремим графіком);

· забезпечення збору оперативної інформації про зарахування на перший курс вищих навчальних закладів за джерелами фінансування;

· забезпечення подання письмових звітів про результати прийому у 2009 році.

Міністерство освіти і науки України також листом від 05.07.2010 № 1/9-476 рекомендує на період вступної кампанії 2010 року міністерствам і відомствам, що мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади, створити оперативні штаби «Вступна кампанія 2010 року».