Національною комісією регулювання електроенергетики без погодження з профспілками підвищено ціни на газ для населення

15 липня 2010,Публікації » Новини

13 липня 2010 року Національною комісією регулювання електроенергетики прийнято постанову № 812 про підвищення з 1 серпня цього року цін на природний газ, що використовується для потреб населення.

Встановлені тарифи розділено на чотири категорії, які залежать від обсягів споживання і наявності газових лічильників.

Це рішення прийнято з грубим порушенням норм законодавства України та принципів соціального діалогу, а саме: постанову Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2010 року № 184 щодо збереження незмінними цін на газ для населення протягом 2010 року. Порушено також домовленості у рамках Генеральної угоди щодо обов’язкового погодження з профспілками таких рішень. У зв'язку цим Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України висловлює протест підвищенню тарифів на газ для населення.