Попереджувальна акція протесту профспілок проти підвищення цін на газ

23 липня 2010,Публікації » Новини

Попереджувальна акція протесту профспілок проти підвищення цін на газ 22 липня 2010 року о 17.00 відбулася попереджувальна акція протесту біля будинку Київської міської ради профспілок проти підвищення цін на газ для населення. У мітингу взяли участь понад тисячу спілчан – освітяни, хіміки, медики та інші.

Голова Київської міської ради професійних спілок М.Ю. Верес зауважив, що рішення про підвищення ціни на газ прийнято з порушенням законодавства України та норм Генугоди та наполіг на неприпустимості збільшення ційн на енергоносії без покращання стану оплати праці працівників.

Вчитель середньої загальноосвітньої школи Святошинського району м. Києва Т. П. Мандрик у своєму виступі зазначила, що "…з жовтня 2008 року розміри посадових окладів працівників бюджетної сфери заморожено і до 2010 року необґрунтовано вираховувались, виходячи з розміру тарифної ставки працівника І тарифного розряду – 545 грн. Постановою Кабміну № 337 у травні цього року їх розміри збільшено. Проте це суттєво не вплинуло на добробут освітян, оскільки зарплата вираховуються з розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду – 567 грн, що лише на 22 гривні більше порівняно з попереднім розміром. Соціальні гарантії, встановлені у 2007 році Київрадою для працівників навчальних закладів столиці, сьогодні не виконуються. Ми, освітяни Києва, вимагаємо від влади припинити знущання над людьми своїми драконівськими діями. У разі невиконання вимог від попереджувального мітингу ми перейдемо до рішучих дій!".

Наприкінці мітингу було прийнято резолюцію, у якій члени профспілок вимагають від Кабінету Міністрів України скасування рішень центральних органів виконавчої влади щодо підвищення ціни на газ, проведення невідкладної зустрічі представників профспілок з Прем'єр-міністром України для вирішення цього питання та погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку