Підготовка шкіл до нового навчального року

Підготовка шкіл до нового навчального року Наразі в Києві триває активна підготовка навчальних закладів до наступного навчального року. В усіх школах, ліцеях, гімназіях та у дитячих садочках міста проводяться поточні, а за потребою і капітальні ремонти, оновлюється матеріальна база, облаштовуються прилеглі території навчальних закладів.

У рамках ознайомлення з підготовкою навчальних закладів столиці до нового 2010-2011 навчального року, в.о. голови КМДА Олександр Попов відвідав школи Оболонського та Шевченківського районів. До візиту школами Києва також приєднався голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

О.П. Попов перевірив хід підготовки до 2010-11 навчального року ліцею-інтернату № 23 Шевченківського району столиці, загальноосвітньої школи № 18 Оболонського району та школу № 214 з поглибленим вивченням математики, економіки та інформатики, що на масиві Оболонь.
Заступник голови КМДА відзначив школу № 18, де було встановлено теплонасос, який працює не тільки від звичайної електричної енергії, а ще використовує енергію землі. Такий експеримент довів, що економія енерговитрат від використання такої системи за рік становить 66%. Олександр Попов наголосив, що подібний досвід енергозбереження необхідно запроваджувати і в інших районах столиці. Школа № 214 цікава тим, що наразі тут триває експеримент «Впровадження технології неперервного розвитку підприємливості учнівської молоді».

Наприкінці об’їзду відбулася зустріч з педагогічними колективами, учнівським активом та представниками батьківських комітетів Оболонського району.

Під час зустрічі у режимі живого спілкування обговорювались не лише успіхи, але й проблеми освітян району. Олександр Попов дізнався про поточні проблеми, відповів на питання та розповів про нові підходи до реформування галузі, зокрема, про намір з 1 січня 2011 року надати статус юридичної особи усім навчальним закладам міста.

Під час виступу чільник КМОППОіНУ О.М. Яцунь звернув увагу на соціально-економічний захисті освітян столиці. «Захищений учитель – щасливий учень. Муніципальна надбавка, яка виплачувалася три роки поспіль і відмінена у 2010 році, необхідна зараз як соціальна подушка», – наголосив Олександр Яцунь.

Також голова профспілкової організації освітян міста запропонував О.П. Попову до підсумкової колегії підписати угоду про співпрацю між КМОППОіНУ і КМДА. В угоді профспілкова сторона пропонує зосередити увагу на виплаті надбавки за складність та напруженість у роботі, матеріальному стимулюванні молодих спеціалістів, поліпшенню житлового забезпечення педагогічних працівників тощо.

Протягом тижня, тематикою якого визначено питання функціонування галузі освіти у Києві, планується відвідати низку навчальних закладів в усіх районах міста та ознайомиться із станом їх підготовки до зими.

Прес-служба КМОППОіНУ