В бюджеті передбачать кошти на стажування студентів і викладачів за кордоном

30 серпня 2010,Новини, Вища освіта
В бюджеті передбачать кошти на стажування студентів і викладачів за кордономПрем’єр-міністр Микола Азаров доручив передбачити в державному бюджеті на наступний рік кошти для стажування та навчання 100 викладачів, 100 аспірантів та 100 студентів у престижних університетах за кордоном. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

Як зазначив міністр освіти, на спеціальному засіданні Кабінету Міністрів, присвяченому розвитку всіх ланок освіти, уряд розглянув близько 40 нормативно-правових актів, які стосуються практично всіх галузей освіти.
Зокрема, прийнято рішення передбачити в державному бюджеті на наступний рік кошти для стажування кращих викладачів у провідних університетах закордоном.

За словами міністра, на конкурсних засадах таку можливість отримають 100 кращих студентів, 100 аспірантів і 100 викладачів.
"Нам доручено розробити умови конкурсу, як відібрати цих викладачів, за якими параметрами та показниками. Думаю, що це будуть і вікові параметри, і володіння іноземними мовами… Ми разом з провідними ректорами це відпрацюємо", - наголосив міністр.

Табачник також повідомив, що прем’єр-міністр доручив закласти в державний бюджет 2011 року кошти на перепідготовку викладачів та розпорядився підготувати рішення про диференційований рівень оплати праці викладачів вищих навчальних закладів.