Серпневі конференції 2010

Серпневі конференції 2010Серпень в Україні здавна пов'язаний із жнивами. Саме в цей час, не порушуючи народні традиції, пожинають плоди і працівники нематеріальної сфери державного виробництва. Освітяни столиці «складають у копи» здобутки минулого 2009-2010 навчального року з метою планування та вдосконалення теперішнього.

Традиційні заходи, підготовлені Інститутом післядипломної педагогічної освіти КУ імені Бориса Грінченка, розпочалися після святкування Дня незалежності України. Гармонійним продовженням національного свята став урочистий та піднесений тон проведення з 25 до 30 серпня в усіх районах м. Києва науково-методичних та науково-практичних конференцій, методичних семінарів, майстер-класів та круглих столів столичних освітян.

Педагоги мали змогу поспілкуватися з представниками Міністерства освіти і науки України, науковими працівниками Національної академії педагогічних наук України, викладачами авторитетних навчальних закладів міста, відомими своїми методичними здобутками вчителями ЗНЗ та вихователями ДНЗ.

26 серпня 2010 року відбулася педагогічна конференція в Голосіївському районі Києва, інформативним центром якої став докладний, вщерть ілюстрований виступ начальника служби у справах неповнолітніх Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації І.Л. Чернілевської. Неабияким успіхом є видання двох аналітичних збірок.

З огляду на те, що однією з провідних тем конференції стало дошкілля, журналісти КМОППОіНУ звернулися за коментарями саме до працівників дошкільних навчальних закладів.

«У дитячих садочках превалює та сама проблема, що має місце в усіх освітянських установах – це фінансування. Дуже болісно вести постійну розмову з батьками про матеріальну підтримку, хоча хотілося б зупинятися безпосередньо на вихованні дітей,» – говорить Л.С. Глушицька, голова профспілкового комітету ДНЗ № 328.

Окрім того, зауважує заступник директора навчально-виховного комплексу «Ромашка» О.Л. Жукова: «У більшості садочків вихователь вимушений за сумісництвом ще й прибирати та годувати малечу, адже складність та низька оплата роботи помічника вихователя спричинили відсутність охочих на цю вакансію».

30 серпня 2010 року в Палаці творчості дітей та юнацтва була проведена педагогічна конференція в Солом'янському районі столиці.

«Серпнева конференція накладає оптимістичний відтінок на сьогодення, адже навчальні заклади відчувають не тільки профспілкову та районну підтримку, а й міська влада теж повертається до нас обличчям», – ділиться враженнями І.А. Сидоренко, директор спеціалізованої школи № 187 з поглибленим вивченням української та англійської мов.

Під час проведення районних серпневих педагогічних конференцій було окреслено суть інноваційних процесів, на які очікує освіта, надано конкретні методичні рекомендації. Також у ході роботи відбулися фахові дискусії з актуальних проблем дошкільного та шкільного навчання.

Подробиці читайте у вересневому випуску інформаційного вісника «Єдність»

Прес-служба КМОППОіНУ