ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

12 січня 2009,Публікації » Новини

Семінар голів первинних профспілкових організацій8 січня 2009 року у відбувся семінар голів первинних профспілкових організацій. Організатором заходу виступила Святошинська районна Профспілка працівників освіти і науки м. Києва.

Семінар гостинно приймав ліцей „Еко” № 198 м. Києва та директор – Олександр Борисович Недбайло.

Тема семінару досить складна – „2009 – рік звітів і виборів” тож і питання, що були підняті на ньому, серйозні та актуальні.

Відкрила семінар Людмила Олексіївна Заворітько – голова районної організації профспілки зі словами вітання усіх присутніх з Різдвом Христовим.

Згодом директор ліцею Олександр Недбайло, ознайомив з історією створення ліцею, його роботою, надбаннями та досягненнями. Олександр Борисович особливо відзначив досягнення педагогічного колективу школи у методичній роботі та у підготовці учнів до незалежного тестування.

Семінар голів первинних профспілкових організацій
Продовжив роботу семінару голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – Олександр Михайлович Яцунь.

Пан Олександр зауважив, що бюджет–2009 прийнятий без урахування усіх вимог, заявлених на маніфестації 23 грудня 2008 року. Тож особливих позитивних змін у цьому напрямі не відбулося.

Також Олександр Михайлович зазначив, що сьогоднішня фінансова криза дуже вигідна можновладцям. Адже нею можна прикрити усі свої недоопрацювання, а кошти від основних галузей виробництва – металургії, вугільної промисловості – викачати за кордон. Саме це і призвело до скорочення обсягів виробництва на 30-40 відсотків, а коливання світових валют лише підкреслило неспроможність нашої влади, а існуюча нині державна політика збереження стабільності не спрацювала.

„У таких умовах Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України буде вести не лише конструктивний діалог з владою, а й буде відстоювати принципову позицію у збереженні конституційних гарантій кожного член спілки – працівника дошкільної установи, школи, вищої ланки освіти і студента. Закривати очі на порушення наших прав ми не будемо, – сказав Олександр Михайлович, – усі права спілчани будуть відстоюватися шляхом відповідних законних дій – страйками, маніфестаціями і судами. Мовчати не потрібно!”

Наостанок Олександр Михайлович наголосив, що відповідальність за стабільне майбутнє вчителів лежить на плечах самих же освітян. Лише конструктивна співпраця і консолідована позиція педагогів, профспілки, Постійної комісії з питань освіти і науки Київради, головного і районних управлінь освіти зможе призвести до позитивних змін у нашому житті.

Семінар голів первинних профспілкових організацій

Далі слово мала Галина Олексіївна Терпиловська – начальник районного управління освіти.

Галина Олексіївна проаналізувала стан фінансування матеріально-технічної бази галузі освіти Святошинського району. Зокрема, зазначила що лише два райони змогли виплатити заробітну плату у грудні 2008 року. Решта ж виплачуватимуть до середини січня 2009 року. Також зазначила, що усі зобов’язання перед трудовими колективами та кошторисні видатки, які були заплановані – районне управління освіти виконало. Але деякі фінансові зобов’язання залишися без фактичних грошових надходжень і у грудні управління вийшло на кредиторську заборгованість – 28, 5 млн. Із низ 14, 6 – заборгованість лише по заробітній платі. Також управління має понад 3 млн боргу за капітальні ремонтні роботи влітку через несплату Київської міської ради за субвенціями.

Не дуже райдужними є й перспективи з фінансування галузі у 2009 році, відзначила Галина Олексіївна. 26 грудня на сесії Районної ради були прийняті кошторисні видатки на перший квартал 2009 року, де було затверджено ¼ бюджету, у якому заробітна плата складає 47,6 млн, з усіма минулорічними надбавками та преміями. Та у цьому бюджеті не враховані кошти ні на господарські потреби, ні на обслуговування харчоблоків, ні на ремонтні роботи обладнання.

Семінар голів первинних профспілкових організацій
Під час семінару велася активна робота консультативного пункту. Андрій Васильович Кузнецов – завідуючий правовим відділом КМОППОіНУ, давав правові консультації з проблемних питань, що виникають у роботі освітян.

Загалом семінар голів первинних профспілкових організацій пройшов у теплій різдвяній атмосфері. Тож щиро дякуємо ліцею „Еко” № 198, директору Олександру Недбайло та усім педагогічним працівникам за вдалу організацію та проведення заходу.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018