Табачник каратиме за непомірне навантаження школярів

Табачник каратиме за непомірне навантаження школярівКількість годин із вивчення іноземної мови у школах не зменшилась. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив міністр освіти та науки Д. Табачник.

"Ми на жодну годину не зменшили кількість занять з іноземної мови. Без змін залишились і години з математики", – наголосив міністр.

Він також зазначив, що 6-денного навчального тижня не буде. «На сьогоднішній день він існує лише в тих гімназіях, де це вирішив сам педагогічний колектив разом із батьками. Звичайно, ми нічого тут не ламаємо, не забороняємо. Є чітко визначені навантаження. Учні 10-11 класу мають мати не більше 33 годин на тиждень. Тому розмови про 8, 9 уроків – це абсолютне порушення», – зауважив урядовець.

«Якщо такі факти будуть, то відповідатимуть за порушення медичних і освітянських нормативів ті, хто намагається це робити», – додав Д.Табачник.

Потрібно розвантажувати навчальну програму для школярів, вважає міністр освіти України Дмитро Табачник.

«Скажімо, кращі світові школи мають вдвічі менше предметів в старших класах. У нас, на сьогоднішній день, в 10-11 класах - 18. Треба розвантажувати навчальну програму, тому що це абсолютна вимога часу, бо інакше ми не зможемо перейти до профільної школи, а без профільної школи ми не зможемо підняти якість освіти», – наголосив міністр.

Він також зазначив, що вже цього року є навчальні програми для 10-11 класів, де розвантаження вже відбулось.

Також, за словами, Д. Табачника, якщо зміни в навчальних програмах і відбуватимуться, то не під час навчального року.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.