Старшокласників не годуватимуть у школах Києва

Старшокласників не годуватимуть у школах КиєваКиївська міська державна адміністрація відмінила безкоштовні сніданки для школярів з 5-го по 11-й клас. Інформацію про це підтвердила заступник начальника Головного управління освіти і науки Ганна Руденко, повідомляє «Комсомольская правда в Украине».

За її словами, відповідне рішення «Про організацію харчування 1 – 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва комунальної форми власності» було підписане ще 30 серпня 2010 року.

Тепер на безкоштовні обіди можуть розраховувати тільки учні 1 – 4-х класів і учні 1 – 11-х класів з числа сиріт, дітей, позбавлених батьківської турботи, та з малозабезпечених сімей.

Учителі прагнуть не коментувати питання дитячого харчування. А якщо і розповідають про нововведення, то просять не називати своє прізвище.

«У нас дітям оголосили про відміну харчування 5 вересня. Батьки, звичайно, були не в захваті, але в багатьох класах це питання вирішили полюбовно. Батьківські комітети просто запропонували кожного місяця збирати гроші на харчування і замовляти для охочих повноцінні обіди», – розповіла виданню вчитель математики однієї з шкіл на Харківському масиві.

Крім того, пільгове харчування, за рішенням мерії, частково одержуватимуть ті діти, які відвідують групи продовженого дня. Зокрема, 10 відсотків від складу групи одержать безкоштовні обіди, а 15 відсотків – за півціни. Про те, за яким принципом визначатимуться школярі, яким покладено пільгове живлення, поки не знають навіть у школах, але, швидше за все, до їх числа увійдуть пільгові категорії дітей.