З початку 2009 року метрополітен вводить картонні проїзні

12 січня 2009,Публікації » Новини
З початку 2009 року метрополітен вводить картонні проїзні

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" відмовилося від використання магнітних проїзних з 2009 року. У такий спосіб підземка перейде на оплату проїзду виключно безконтактними картками й жетонами.

Про це заявив начальник комерційної служби підприємства Олександр Юрченко.
"Магнітні картки не будуть використовуватися в 2009 році", - сказав Юрченко.

У зв'язку із цим підприємство вирішило виготовляти місячні проїзні, які раніше були магнітними, на основі безконтактних карток але з картону, а не із пластику, як довгострокові проїзні.

Юрченко пояснив, що усередині картонної картки буде вмонтований чіп, аналогічний за технологіями, але спрощений за функціями порівняно із чіпом, який вмонтований у пластиковій картці.

Він додав, що з картонними картками пасажирам варто також дбайливо поводитися, щоб не пошкодити чіп.

Оскільки собівартість виготовлення картонної картки, за його словами, істотно нижча, то підприємство буде реалізовувати такі проїзні без заставної вартості в 7 гривень, що діє для пластикових безконтактних карток.

Після закінчення терміну дії картонної картки пасажир може її викинути. Юрченко підкреслив, що місячний проїзний на картонній основі більш захищений від підробки порівняно з магнітними проїзними.

Довгострокові проїзні (на квартал і на рік) будуть виготовлятися як і раніше на основі пластикових безконтактних карток.
Також Юрченко повідомив, що з 22 грудня минулого року підприємство почало продаж річних проїзних з терміном дії на календарний 2009 рік.

www.ukranews.com

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...