Київська Мала академія наук одержала статус

15 вересня 2010,Новини, Вища освіта

Київська Мала академія наук одержала статусУ столиці з'явився новий комунальний позашкільний навчальний заклад – «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

Створена вона відповідно до рішення Київської міської ради. Статут затверджений розпорядженням Київської міської державної адміністрації.

Раніше Мала академія наук (МАН) діяла у складі Київського палацу дітей та юнацтва. Відтепер Мала академія наук учнівської молоді отримає приміщення та майно, необхідне для здійснення статутної діяльності, буде мати самостійний баланс і штат працівників. Підпорядкована МАН безпосередньо Головному управлінню освіти і науки КМДА.

Надання Малій академії наук статусу комунального позашкільного навчального закладу дозволить реалізовувати державну політику у сфері позашкільної освіти, координувати роботу наукових товариств, творчих об'єднань, секцій, гуртків з науково-дослідної роботи в різних областях. Все це буде сприяти пошуку здібної, науково-обдарованої молоді, розширення її наукового світогляду, залучення до систематичної науково-дослідницької, експериментальної, конструкторської та винахідницької роботи.

Малою академією наук будуть створюватися умови для творчого, інтелектуального, духовного розвитку учнівської молоді, стимулювання творчого самовдосконалення, професійного самовизначення і творчої самореалізації учнів згідно з їхніми інтересами та здібностями.

www.zavtra.com.ua