Прокуратура повернула Києву три дитячих садки та кілька шкіл

Прокуратура повернула Києву три дитячих садки та кілька шкілЗа результатами перевірки прокуратурою м. Києва було скасовано розпорядження про надання в оренду приміщень дитячих садів на вул. Ш. Алейхема, 4а (розміщувався стоматологічний кабінет), на проспекті Маяковського, 62Г (перукарня), на вул. Бальзака, 86а (майстерня з ремонту взуття), школи на вул. Ліськівській, 7б (ательє одягу, стоматологічний кабінет) та інші. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва, передає РБК-Україна.

Згідно з повідомленням, триває перевірка в діяльності місцевих органів влади та самоврядування щодо дотримання вимог законодавства щодо збереження майна навчальних закладів системи освіти, зокрема його відчуження, передачі в оренду, ліквідації та перепрофілювання.

У порушення вимог ст.18, 24 закону України "Про оренду державного та комунального майна" орендарями несвоєчасно вноситься орендна плата, не страхується орендоване майно, приміщення використовуються суб'єктами господарювання без позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, дозволу на початок роботи органів державного пожежного нагляду .

На усунення виявлених порушень органами прокуратури міста Києва внесено 65 документів реагування, в тому числі з вимогою відшкодування боргів по орендній платі на загальну суму понад 1,3 млн гривень, опротестовані рішення органів влади про передачу 76 суб'єктів приміщень навчальних закладів міста загальною площею майже 5 тис . кв.м, заявлені сім позовів.

www.mycityua.com