У молодших класах київських шкіл проводитимуть ранкову гімнастику

Як повідомили в прес-службі Київради, за таке рішення сьогодні на черговому пленарному засіданні проголосували 83 депутати.

Програма Ранкова гімнастика вводиться для того, щоб поліпшити та зберегти здоров'я учнів столиці. Програму розроблено, враховуючи звернення голови правління Благодійної організації Фонду розвитку спорту Катерини Серебрянської.

За словами голови Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алли Шлапак, ефект від систематичного проведення ранкової гімнастики полягає в зміцненні кістково-м'язової системи, профілактиці плоскостопості, вихованні навички правильної постави, яка сприяє нормальному функціонуванню всіх внутрішніх органів. До того ж, правильно підібрані вправи сприяють оптимізації діяльності серцево-судинної і дихальної систем.

Прийняття цього рішення дасть можливість столичній владі ефективніше втілювати державну політику у сфері фізичного виховання дітей та юнацтва, вважають у Київраді.

Як повідомлялося, перший заступник мера Олександр Попов розпорядився ввести в київських школах півгодинну ранкову зарядку.

За матерiалами: http://ua.korrespondent.net/

11.листопада