Вітаємо навчальні заклади міста Києва з присвоєнням їм імен видатних діячів

Вітаємо навчальні заклади міста Києва з присвоєнням їм імен видатних діячівРішенням Київської міської ради від 08.07.2010 року № 983/4421 навчальним закладам столиці  присвоєно імена видатних українських діячів:

1. Героя Радянського Союзу, генерала-лейтенанта Карбишева Дмитра Михайловича – середній загальноосвітній школі №2 Подільського району м. Києва.
2. Гетьмана України Богдана Хмельницького – гімназії № 39 Деснянського району м. Києва.
3. Великого київського князя Ярослава Мудрого – спеціалізованій школі № 301 Деснянського району м. Києва.
4. Видатного українського письменника, Героя України Василя Стуса – спеціалізованій школі № 200 Святошинського району м. Києва.
5. Видатного українського діяча Євгена Коновальця – середній загальноосвітній школі № 263 Деснянського району м. Києва.
6. Видатного українського композитора Олександра Білаша – спеціалізованій школі № 24 з поглибленим вивченням російської мови та літератури Шевченківського району м. Києва.
7. Видатного авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова – спеціалізованій школі № 96 з поглибленим вивченням російської мови Святошинського району м. Києва.
8. Видатного авіаконструктора Ігоря Івановича Сікорського – Авіакосмічному ліцею Національного авіаційного університету Солом’янського району м. Києва.

Станом на 15 вересня 2010 року у м. Києві присвоєно імена видатних діячів історії та культури 53-ом навчальним закладам, з них 49-ти – загальноосвітнім, 2-ом дошкільним та 2-ом вищим навчальним закладам.

Присвоєння імен видатних діячів навчальним закладам у м. Києві здійснюється відповідно до Положення „Про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у м. Києві”, що затверджене рішенням Київської міської ради від 29.04.2004 року № 206/ 1416, та сприяє формуванню у школярів поваги до історії, до творців історії України, високої патріотичної свідомості, розвитку духовності підростаючого покоління, створенню іміджу закладу.