Оберіг української столиці

30 вересня 2010,Публікації » Новини

Оберіг української столиціУ Києві триває акція з вишивання рушника «Оберіг української столиці». Сотні українських майстринь з різних сіл, районів та міст України вишивають рушник, який на день Києва подарують усім громадянам, мешканцям столиці.

28 вересня в Центрі дитячої та юнацької творчості Солом’янського району пройшов ще один етап культурно-мистецької акції з вишивання рушника.

Найкращі майстрині Солом’янського району Києва долучилися до створення майбутнього оберегу столиці. Також до цієї незвичайної справи долучилися заступник голови КМДА Леонід Новохатько, радник Президента України Валерій Пустовойтенко, начальник Головного управління освіти і науки Віра Горюнова, начальник Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Ірина Голубєва та Голова Солом’янської районної у м. Києві державної адміністрації Іван Сидоров. Вони власноруч зробили декілька стібків на рушнику.

Над створенням цього рушника майстрині працюють вже майже 7 місяців. Він встиг побувати в руках умільців із Закарпаття та Житомирщини. Зараз над ним працюють київські майстрині народної вишивки та голови громадських жіночих організацій.

«Спасибі за таку чудову ідею – створення оберегу для столиці України. Але ідея це не головне, головне – її втілення. Ви всі робите прекрасну справу. У таких справах проявляється наша українська душа», – сказав під час свого виступу Леонід Новохатько.

Метою проведення акції, в першу чергу, є формування у громадськості почуття гордості за столицю України – місто-герой Київ, виховання глибокої поваги до багатовікової історії, утвердження соборності і державності України. Окрім того акція дає можливість залучити до спільної творчої праці багатьох мешканців столиці, сприяє зміцненню культурного та духовного розвитку, відродженню народних традицій та ремесел.

«Завдяки таким акціям ми піднімаємо нашу духовність, пробуджуємо в себе і в оточуючих національний дух, національну гідність. Я радий, що маю змогу бути причетним до цього», – сказав Валерій Пустовойтенко.