2011 – Рік освіти та інформаційного суспільства

4 жовтня 2010,Публікації » Новини

2011 – Рік освіти та інформаційного суспільстваПрезидент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні»

Як зазначається у документі, указ підписано з метою інноваційного розвитку освіти, підвищення її якості та доступності, а також інтеграції до європейського освітнього простору із збереженням національних досягнень і традицій.

Згідно з указом, 2011 рік в Україні стане Роком освіти та інформаційного суспільства.

Відповідно, до 15 грудня 2010 року, Кабінетом Міністрів України буде розроблено план заходів з проведення у 2011 році в Україні Року освіти та інформаційного суспільства, який передбачатиме, зокрема, заходи щодо створення умов для підвищення комп'ютерної грамотності населення, підготовки та проведення Всеукраїнського з'їзду працівників освіти, у тому числі вирішення в установленому порядку питання фінансування таких заходів.

Також, Кабінет Міністрів України повинен здійснити комплекс заходів із забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні.

Зокрема, Уряд повинен розробити державні цільові програми, спрямовані на розвиток дошкільної та професійно-технічної освіти, впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, поліпшення роботи з обдарованою молоддю, підвищення якості природничо-математичної освіти, забезпечення навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання, підтримку входження провідних університетів України до числа вищих навчальних закладів, визнаних у світі.

Як повідомлялось раніше, при президентові України утворено комітет з Державної премії в галузі освіти.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 926/2010

11.листопада