«Душа» столичної освітянської родини

«Душа» столичної освітянської родини12 жовтня 2010 року вперше в українській столиці відбулася святкова зустріч ветеранів-керівників навчальних закладів столиці.

За ініціативи Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України та Київського міського будинку вчителя розпочав роботу новостворений клуб із красномовною назвою «Душа».

Своє ставлення до безпрецедентної події висловила Віра Зіновіївна Горюнова, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу КМДА: «Ідею створення клубу ветеранів педагогічної праці, яка належить оргкомітету КМОППОіНУ та Будинку вчителя, ми, Головне управління освіти, сприйняли творчо та підтримали цей почин. Я думаю, що це дуже добре, бо люди повинні зустрічатися, мати свої клуби за інтересами. Керівники, які працювали в минулому столітті та ті, хто тільки збираються йти на пенсію є носіями безцінного досвіду, що може бути використаний для наших навчальних закладів. По-друге, ми подали прекрасний приклад іншим педагогічним колективам, як можна вшановувати видатних освітян. У майбутньому будуть розширюватися форми роботи клубу, але в будь-якому разі сподіваємося, що такі зустрічі стануть чудовою традицію».

Почесними членами клубу стали видатні особистості, які складають «Золотий фонд» столичної освіти: Лідія Костянтинівна Полікша, Лідія Семенівна Литвиненко, Ганна Стефанівна Сазоненко, Алла Іванівна Присяжнюк, Людмила Федорівна Кудрявцева.

Ліричними піснями та романсами вшанували столичних ветеранів-освітян Народний артист України Фемій Мустафаєв, солісти «Київської камерати» - Тоня Матвієнко та Національної капели бандуристів - Роман Походня, лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів виконавського мистецтва. Увесь вечір спілкувалася з педагогами і вела засідання клубу Народна артистка України - Тамара Стратієнко.

На добру згадку про перший День народження клубу його почесним членам залишаться не лише приємні спогади і задоволення від свята, а й чудова книга, букети квітів та грошова винагорода, подарована Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриття клубу «Душа» - лише перша зустріч із тими, хто життя поклав на вівтар освіти. Директор педагогічної домівки Лариса Федорівна Мельник розповідає про зародження ідеї його заснування: «Дійсно, велике бачиться лише на відстані. Я маю 40 років педагогічного стажу, і лише пропрацювавши стільки, почала відчувати потребу вклонитися всім тим, хто подарував своє життя київській освіті. Це - внутрішня настанова, порух душі, необхідність. Проходить час, і ти розумієш, що став керівником не тому, що є найталановитішим, унікальним. Трапилося це через те, що поряд були прекрасні вчителі, наставники, колеги - люди, які тебе підтримали».

Завдяки заснуванню клубу нове покоління освітянської родини матиме змогу зазирнути в очі наставникам і відчути всю широту їхньої «Душі», перейняти безцінні скарби педагогічного досвіду та віддати свою данину вдячності тим, хто насправді є Учителем з великої літери.

Ця подія надає можливість спілкування із колегами, учнями, однодумцями, із тими, чию долю можна ставити окремим томом у цикл безцінних біографічних описів «Життя славетних учителів»!

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку