«Душа» столичної освітянської родини

«Душа» столичної освітянської родини12 жовтня 2010 року вперше в українській столиці відбулася святкова зустріч ветеранів-керівників навчальних закладів столиці.

За ініціативи Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України та Київського міського будинку вчителя розпочав роботу новостворений клуб із красномовною назвою «Душа».

Своє ставлення до безпрецедентної події висловила Віра Зіновіївна Горюнова, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу КМДА: «Ідею створення клубу ветеранів педагогічної праці, яка належить оргкомітету КМОППОіНУ та Будинку вчителя, ми, Головне управління освіти, сприйняли творчо та підтримали цей почин. Я думаю, що це дуже добре, бо люди повинні зустрічатися, мати свої клуби за інтересами. Керівники, які працювали в минулому столітті та ті, хто тільки збираються йти на пенсію є носіями безцінного досвіду, що може бути використаний для наших навчальних закладів. По-друге, ми подали прекрасний приклад іншим педагогічним колективам, як можна вшановувати видатних освітян. У майбутньому будуть розширюватися форми роботи клубу, але в будь-якому разі сподіваємося, що такі зустрічі стануть чудовою традицію».

Почесними членами клубу стали видатні особистості, які складають «Золотий фонд» столичної освіти: Лідія Костянтинівна Полікша, Лідія Семенівна Литвиненко, Ганна Стефанівна Сазоненко, Алла Іванівна Присяжнюк, Людмила Федорівна Кудрявцева.

Ліричними піснями та романсами вшанували столичних ветеранів-освітян Народний артист України Фемій Мустафаєв, солісти «Київської камерати» - Тоня Матвієнко та Національної капели бандуристів - Роман Походня, лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів виконавського мистецтва. Увесь вечір спілкувалася з педагогами і вела засідання клубу Народна артистка України - Тамара Стратієнко.

На добру згадку про перший День народження клубу його почесним членам залишаться не лише приємні спогади і задоволення від свята, а й чудова книга, букети квітів та грошова винагорода, подарована Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриття клубу «Душа» - лише перша зустріч із тими, хто життя поклав на вівтар освіти. Директор педагогічної домівки Лариса Федорівна Мельник розповідає про зародження ідеї його заснування: «Дійсно, велике бачиться лише на відстані. Я маю 40 років педагогічного стажу, і лише пропрацювавши стільки, почала відчувати потребу вклонитися всім тим, хто подарував своє життя київській освіті. Це - внутрішня настанова, порух душі, необхідність. Проходить час, і ти розумієш, що став керівником не тому, що є найталановитішим, унікальним. Трапилося це через те, що поряд були прекрасні вчителі, наставники, колеги - люди, які тебе підтримали».

Завдяки заснуванню клубу нове покоління освітянської родини матиме змогу зазирнути в очі наставникам і відчути всю широту їхньої «Душі», перейняти безцінні скарби педагогічного досвіду та віддати свою данину вдячності тим, хто насправді є Учителем з великої літери.

Ця подія надає можливість спілкування із колегами, учнями, однодумцями, із тими, чию долю можна ставити окремим томом у цикл безцінних біографічних описів «Життя славетних учителів»!

Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»