Харчування дітей в школах

Харчування дітей в школахУ Головному управлінні освіти і науки КМДА відбулася міжвідомча нарада з питань харчування в навчальних закладах міста. Нагадаємо, що за результатами перевірок санітарно-епідеміологічної служби у їдальнях двох із половиною тисяч українських шкіл порушували санітарні норми. До інспекції вдалися після випадку в Євпаторії, де на початку вересня отруїлися 67 учнів.

На зустрічі були присутні голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту Київської міськради Алла Шлапак, секретар постійної комісії з питань освіти і науки КМР Олексій Давиденко, начальник Головного управління освіти і науки КМДА Віра Горюнова, перший заступник начальника Головного фінансового управління КМДА Віктор Падалка. А також представники прокуратури м. Києва, міської санітарно-епідеміологічної станції, Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА, Інституту екологічної гігієни та токсикології ім. Л.І. Медведя та заступники начальників районних у м. Києві управлінь освіти.

Після всеукраїнських перевірок, проведених санітарно-епідеміологічною службою, понад шістсот працівників шкільних їдалень були усунуті від роботи. У трьох випадках порушень санітарних норм справи передані до прокуратури.

Про це повідомила заступник головного державного санітарного лікаря України Алла Григоренко. Вона також розповіла, які саме порушення виявили під час перевірки: «Це порушення технологічних режимів, недотримання правил готування їжі, правил особистої гігієни. Крім того, харчоблоки часто обладнані не в достатній кількості, частково обладнання зношене».

Результатом міжвідомчої наради стало створення робочої групи щодо розроблення єдиної програми організації харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Києва.

www.osvita.com