Часові межі проведення ЗНО розширено

18 жовтня 2010,Публікації » Новини

Часові межі проведення ЗНО розширеноУ 2011 році тестування школярів буде проходити з 2 червня до 10 липня, про що повідомив міністр освіти України Д.В. Табачник.

«Тестування пройде, і ми це погодили, з 2-го червня до 10-го липня, включаючи видачу проведення тестування та видачу сертифікатів. Апеляції розглядатимуться до 22-го липня», - наголосив міністр.

Він також зазначив, що цьогоріч із апеляцією ЗНО звернулось 6 тисяч абітурієнтів. Також, за словами Д. Табачника, абітурієнти матимуть право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2008-2011 роках.

«Люди, які закінчували середні навчальні заклади до введення системи загального тестування, минулого року одержали право вступати за вступними іспитами на вечірню та заочну форми навчання. У цьому році ми дозволяємо цим людям вступати за результатами вступних випробувань на будь-яку форму навчання, у тому числі й на денну», - резюмував він.

Цього року на тести відводилося на два тижні менше (з 2 до 23 червня), щільний графік викликав нарікання учнів, мовляв, не було часу підготуватися до тестів.

Загальнообов'язковим тестом для всіх школярів залишається українська мова та література, а другим обов'язковим предметом є історія України або математика (на вибір).