Хай квітне українське слово!

27 жовтня 2010,Публікації » Новини
Хай квітне українське слово!На виконання Указу Президента України «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» міністр освіти і науки України Д.В. Табачник підписав Наказ від 26 жовтня 2010 року № 1011 «Про проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2010-2011 навчальному році».

Конкурс проводитиметься з метою підвищення престижу української мови та літератури серед молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підняття рівня загальної мовної культури, а також у рамках підготовки до відзначення в 2014 році 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Згідно з Указом Президента, починаючи з 2011 року, засновано 39 щорічних стипендій Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Відповідно до Указу Президента України «Про Положення про стипендії Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» від 3 жовтня 2008 року N 899/2008 наказом МОН призначаються 14 щорічних стипендій Президента України, які виплачуються протягом одного календарного року.

Умови проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу, будуть розміщенні на офіційному сайті Міністерства освіти і науки http://www.mon.gov.ua/

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку