Дитино, ти теж маєш право!

Дитино, ти теж маєш право!28 жовтня 2010 року в Києві презентували проект «Тиждень захисту прав дитини - Ти теж маєш право», який розпочнеться 22 листопада цього року.

Про це під час прес-конференції повідомили представники Посольства Франції в Україні спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).Тижнева програма буде присвячена 21-ій річниці підписання конвенції ООН про права дитини.

З 22-27 листопада в столиці відбудеться художня виставка, що пропагує захист прав дітей та педагогічні досягнення в цій сфері , показ мультфільмів, тематичних фотографій тощо.

«Дитина - це насамперед особистість, яка повинна мати право на самовираження власних думок і почуттів. Суспільство, яке зневажає права дітей - це суспільство без майбутнього», - наголосила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Нагадаємо, що Конвенція про права дитини була прийнята генеральною Асамблеєю ООН від 20 листопада 1989 року. У 2009 році світова спільнота відзначила 20-річчя підписання Конвенції ООН про права дитини.