Молодь за здоровий спосіб життя

4 листопада 2010,Публікації » Новини
Молодь за здоровий спосіб життяСаме під такою назвою 3 листопада 2010 року відбулися парламентські слухання про становище молоді в Україні. Київську міську організацію Профспілки працівників освіти і науки України представляли заступник голови КМОППОіНУ Олександр Трофименко та голова ППОС НТУУ «КПІ» Андрій Гаврушкевич.

У слуханнях брали участь заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова парламентського комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, народні депутати України, представники виконавчої влади, науковці, лідери молодіжних громадських організацій.

Одним із визначальних факторів стану соціального, фізичного та психічного здоров'я сучасної української молоді є спосіб життєдіяльності. Доповідачами було окреслено, який саме вплив на нього мають соціально-економічні, культурні, інтеграційні процеси, що нині відбуваються в державі. Також було проаналізовано нормативно-правову базу та діяльність органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій щодо створення середовища, сприятливого для формування правильної моделі життєдіяльності.

На парламентських слуханнях було надано оцінку шляхів впровадження цілісної системи формування здорового способу життя в Україні.
«Держава має взяти на себе головну роль у формуванні стратегії й тактики у сфері пропаганди здорового способу життя та створенні ефективної системи фізичної культури », - наголосив міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Завершуючи, Микола Томенко закликав присутніх до активної та плідної роботи, а Равіль Сафіуллін - до об'єднання державних органів, бізнесу та громадськості задля утвердження здорового способу життя, пропаганди ідей рухової активності, відмови від шкідливих звичок серед дітей та молоді.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада