День української писемності та мови

9 листопада 2010,Публікації » Новини

День української писемності та мови9 листопада за церковним календарем - час вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. Починаючи з 1997-ого року, в Україні він відзначається як День української писемності та мови. У столичних навчальних закладах склалася традиція проводити святкування, оголошуючи «Тиждень української мови».

На державному рівні 9 листопада відзначають найкращих популяризаторів українського слова. Столичні освітяни плекають рідне слово з відвертою любов'ю.

Осінній клопіт

Осінь багата до нас вже прийшла,
Та клопіт великий усім принесла:
Птахам – відлетіти в далеку дорогу,
Звірятам – шукати теплу барлогу…
А людям, щоб взимку не сумувати, –
 Треба врожай багатий збирати.

В.М. Вишенська,
вихователь ДНЗ № 71
Святошинського району

Українська мова

Немає слів, щоб передати низький уклін
За скарб неоціненний і багатий,
Збережений до наших днів.
Вона смілива, гомінка, у битвах загартована,
Така солодка і гірка, вся ніжна і закохана,
Чарівна мова і свята, народом викарбувана.

О.А. Дрик,член ПК
спеціалізованої школи № 260
Голосіївського району

У День української писемності та мови стартує ХІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, який проводиться з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського.

Покладання квітів до пам'ятника Несторові-літописцю, відвідання музеїв, бібліотек, друкарень й урочисті концерти - це ще далеко не вичерпана низка відповідних заходів.

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку