Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку

10 листопада 2010,Новини, Вища освіта

Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку10 листопада відзначається Всесвітній день науки. Мета цього свята декларувалася як підвищення усвідомлення громадськістю всього світу корисності науки.

Офіційно заснувала Всесвітній день науки ЮНЕСКО, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. Уперше в глобальному масштабі свято було відзначене 2002 року. Цьогоріч проходитиме у французькій столиці, а по всьому світу відбуватимуться наукові робочі засідання, конференції та фестивалі.

Проведення Всесвітнього дня науки рекомендовано в 1999 році на Всесвітній науковій конференції (зараз - Всесвітній науковий форум, англ. World Science Forum) у Будапешті, де була висловлена необхідність щільної взаємодії між наукою та суспільством.

А ось День науки - професійне свято працівників науки України відзначається щорічно у третю суботу травня.  Свято встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи відомих учених, наукових установ, а також професійних спілок України...» згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року.

За матеріалами – www.onews.com.ua

11.листопада