Всеукраїнський молодіжний профспілковий форум

25 листопада 2010,Публікації » Новини

Всеукраїнський молодіжний профспілковий форум24 листопада 2010 року в Будинку спілок відбулося засідання Всеукраїнського молодіжного профспілкового форуму, на якому зібралося понад 150 молодих профспілкових лідерів з усіх регіонів України.

З учасниками Форуму зустрілися Голова ФПУ В.Г. Хара, заступник міністра освіти і науки України Є.М. Сулима, заступник міністра праці і соціальної політики А.В. Черкасов, заступник директора Департаменту молодіжної політики Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту Т.В. Іваненко, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Є.А. Ісаєв.

«Молодіжна політика сьогодні визнана пріоритетним напрямом діяльності ФПУ. Сьогодні молодь віком до 35 років становить третину всіх членів профспілок. Це дає надію на впевнений розвиток профспілкового руху в майбутньому,» - зазначив Василь Хара. Він закликав студентство до активної роботи, адже «...сучасному лідеру не потрібен поштовх, аби щось зробити, він повинен бути справжнім захисником прав людей, які його обрали. І лише разом ми зможемо вирішити проблеми, які сьогодні є у молодіжному середовищі, але тут має бути і ваша робота, як молодих і ініціативних лідерів, а Федерація профспілок України вас підтримає », - підсумував він.

У форматі «питання - відповідь» відбулося спілкування на пленарному засіданні заступників міністрів з профспілковими лідерами . У своїх запитаннях учасники Форуму акцентували увагу на проблемах сучасної молоді в Україні - зокрема, умови для створення сім'ї, перше робоче місце, стипендії і зарплати, житло, освіта, здоровий спосіб життя.

Наступними етапами діяльності стали робота в секціях та міні-тренінг з лідерства, на якому профспілковці шукали шляхи вирішення гострих молодіжних проблем сьогодення, розробляли відповідні механізми їх реалізації.

www.fpsu.org.ua