Семінар-практикум для загальноосвітніх шкіл Святошинського району

29 листопада 2010,Новини, Середня освіта

Семінар-практикум для загальноосвітніх шкіл Святошинського районуМайстер-клас для голів ППО проводився в спеціалізованій школі № 76 з поглибленим вивченням української мови та літератури імені О. Гончара Святошинського району.

У 1971 році школа відсвяткувала своє новосілля. Упродовж усього свого існування вона завжди була україномовною. У 2003 році розпочалася добудова нових і реконструкція старих корпусів школи, адже всі попередні роки через велику кількість учнів навчальний заклад працював у дві зміни. З 2007 року школі було присвоєно ім'я всесвітньо відомого українського письменника та громадського діяча О. Гончара. А в 2009 році силами учителів, учнів та батьків було створено музей О. Гончара, який є одним із найкращих у районі.

Зараз це оновлене сучасне приміщення, яке складається з п'яти корпусів, а отже - умови для навчально-виховного процесу поліпшилися значно. На сьогодні у школі навчається понад 1130 учнів. Школа працює в одну зміну, середня наповнюваність класів 30,5 чоловік.

У школі відкрито актовий зал на 640 місць, їдальню, басейн , швейну майстерню та кабінет кулінарії, слюсарну та столярну майстерні з сучасним обладнанням, клас хореографії. Також функціонують два спортивні зали (ігровий та гімнастичний), кабінет учнівського самоврядування, медичний комплекс.

Очолює СШ № 76 імені О. Гончара чарівна жінка, відмінник освіти, Л.Є. Наумчак. Головою профспілкового комітету є учитель англійської мови Г.В. Гречанюк. Завдяки їхній злагодженій роботі колектив школи - єдина команда вчителів-однодумців, об'єднаних спільною метою: працювати на благо дітей.

Адміністрація та профспілковий комітет створюють сприятливі умови для професійної діяльності педагогів. З цією метою створені сучасні кабінети, кімната відпочинку для вчителів, дві учительські кімнати. Усі працівники мають можливість займатися спортом у вільний час у спортивних залах та басейні, що дає змогу поліпшити самопочуття.

Педагоги створили свій вокальний ансамбль «Мелодії життя», який на районному та міському рівнях конкурсу «Квітучі барви таланту» щорічно посідає призові місця.

Колектив постійно подорожує Україною, це дає змогу ще більше згуртуватися. У школі весело проходять свята. Головним пріоритетом у роботі адміністрації та профкому є людина, індивідуальний підхід до кожного члена колективу, створення комфортних умов праці.

Т.П. Мандрик,

спеціаліст Святошинської районної