ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

75-річчя ДНТБ України

7 грудня 2010,Публікації » Новини

75-річчя ДНТБ України7-9 грудня 2010 року з метою відзначення ювілею ДНТБ України проходить міжнародна науково-практична конференція «Державній науково-технічній бібліотеці України 75 років: історія, сучасність, перспективи».

На урочистому зібранні були присутні директор Департаменту науково-технічного розвитку МОНУ В.О. Свіженко, генеральний директор НБУ імені В.І. Вернадського О.С. Онищенко, академік НАН України Б.В. Гриньов, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти інауки України О.М. Яцунь, закордонні колеги та гості.

Директор ДНТБ України Л.І. Ніколаєнко, окресливши найважливіші віхи історії бібліотеки, наголосив: «Використовуючи унікальний спеціалізований документальний комплекс нашої бібліотеки, прагнемо та робимо все залежне від нас, щоб знання, отримані нашими користувачами через доступність інформації, сприяли розбудові потужного науково-технічного потенціалу держави». Головним напрямом розвитку бібліотеки, за словами директора, є запровадження новітніх інформаційних технологій для якісного обслуговування найвіддаленіших користувачів, оформлення імідж-каталогу.

«На тендітних плечах берегинь скарбниці людської мудрості покладене жертовне покликання просвітництва. Профспілковою ж місією сьогодення є конструктивний діалог із владою щодо наповнення бюджету, забезпечення виплати надбавок для того, щоб захистити вас від скрути, – зауважив О.М. Яцунь. Якщо цього не відбудеться , то бібліотекарі, науковці, педагоги будуть змушені доводити свою згуртованість біля стін Кабміну, адже, як стверджує голова КМОППОіНУ, «в єдності наша сила» і « права не отримують – їх виборюють».

Голова первинної профспілкової організації ДНТБ України В.В. Буленок привітала трудовий колектив, усіх членів профспілки з 75– річницею: «Багато хто зі співробітників пропрацювали в бібліотеці понад 30, а то й 40 років. Вони є наставниками для нових працівників і молодих спеціалістів. На то воно й життя, щоб поставити собі ціль і йти до неї разом, допомагаючи один одному будувати своє майбутнє. Низький уклін Вам за самовіддану працю, завдяки якій Ви створюєте добрий настрій, добробут, підвищуєте авторитет нашої бібліотеки як головної науково-технічної бібліотеки держави. Ваш професіоналізм виховав не одне покоління працівників бібліотечної справи».

Протягом усіх трьох днів святкування передбачається презентація діяльності Державної науково-технічної бібліотеки України як провідної науково-технічної бібліотеки держави, виступи зарубіжних та вітчизняних партнерів, її користувачів, проведення спеціалізованої виставки книжково-журнальної продукції видавництв України, презентація книготорговельних організацій, розповсюджувачів друкованих видань та електронних ресурсів.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018