Особливості проведення ЗНО в 2011 році

Особливості проведення ЗНО в 2011 роціДля проходження ЗНО в 2011 році абітурієнти матимуть змогу вибирати тести з 12 предметів, зокрема, з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов. Обов'язковим для всіх абітурієнтів буде тестування з української мови та літератури.

Зовнішнє оцінювання буде проводитися за державні кошти, кожен абітурієнт зможе пройти тести з 5 дисциплін. Реєстрація бажаючих взяти участь у зовнішньому оцінюванні розпочнеться 1 січня 2011 року. Пункти реєстрації відкриються 4 січня. ЗНО - 2011 триватиме з 2 до 24 червня 2011 року. При чому, за словами директора УЦОЯО Лікарчука І.Л., до 5 липня 2011 будуть розглянені апеляції, тобто учасники вже зможуть отримати результати.

Зовнішнє оцінювання в основному проходитиме за технологічною схемою і методикою, що були успішно апробовані в попередні роки та підтвердили свою ефективність.

Нововведення:

- у тестах з історії України, біології, географії вперше будуть використовуватися завдання, що передбачають коротку відповідь множинного вибору;

- збільшено час - до 150 хвилин - на виконання тесту історії України та географії;

- зменшено кількість завдань із 51 до 46 у тестах з іноземних мов;

- за використання технічних засобів під час ЗНО, підказок, шпаргалок результати абітурієнтів анульовуватитуться;

- підвищено відповідальність осіб, які проводять зовнішнє оцінювання за порушення встановлених норм заповнення бланків відповідей, особлива увага номеру варіанта;

- рекомендованим джерелом для підготовки до зовнішнього оцінювання визнано шкільний підручник.

10 грудня 2010 року завершується онлайн реєстрація на пробне тестування, яке пройде у квітні прийдешнього року:

2 квітня 2011 року - українська мова та література, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика;

9 квітня 2011 року - історія України, математика, географія, біологія, хімія, російська мова.

www.testportal.gov.ua