Консультативна нарада ФПУ

14 грудня 2010,Публікації » Новини

Консультативна нарада ФПУ13 грудня 2010 року з ініціативи Федерації профспілок України було проведено консультативну нараду з питань оплати праці працівників бюджетної сфери в наступному році.

На нараді були присутні заступник голови ФПУ С.М. Кондрюк, представники Міністерства фінансів України, Міністерства праці та соціальної політики, а також профспілковий актив бюджетних галузей країни. Участь від освітянської галузі взяли голова ЦК Профспілки Г.Ф. Труханов, голова КМОППОіНУ О.М. Яцунь і члени президії.

Учасниками наради відмічено, що проект держбюджету 2011 року повторює негативні тенденції бюджетів минулих років. Цей проект не забезпечує гарантії держави стосовно працівників бюджетної сфери економіки. У зв'язку з цим розглядалося питання про дії профспілкових організацій щодо відстоювання прав спілчан під час прийняття Закону України «Про Держаний бюджету України на 2011 рік».

Незважаючи на консультативний характер зібрання, О.М. Яцунем було висловлене прохання до представників влади донести вимоги профспілок бюджетної сфери до чільників міністерств. Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України наполягав на врахуванні в бюджеті «поширення дії Постанови КМУ № 11 30 стосовно 20% надбавки за престижність педагогічної праці на всі категорії педагогічних працівників з огляду на Указ Президента «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» від 30 вересня 2010 року».

На нараді було прийняте рішення надіслати звернення з чітким окресленням тривог і вимог профспілок бюджетної сфери головам депутатських фракцій, комітетів Верховної Ради та провести зустріч з Головою Верховної Ради В.М. Литвином найближчим часом. О.М. Яцунь зауважив, що освітяни столиці готові до активних дій.

На розгляд присутнім було надано лист-відповідь Адміністрації Президента України на звернення Федерації профспілок України до В.Ф. Януковича.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН