Переговорний процес

16 грудня 2010,Публікації » Новини

Переговорний процесРобоча група для ведення переговорів з Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України у складі Голови Профспілки Г.Ф.Труханова та її членів Л.С. Сачкова, К.І.Волкової, А.С.Горшкової, Ю.І.Кравця, М.Г.Яцейко, О.М.Яцуня 15 грудня поточного року взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки, на якому розглядалося питання проекту Державного бюджету України на 2011 рік.

Особливу увагу представники Профспілки закцентували на необхідності збільшення обсягів видатків на освіту, зокрема необхідних для затвердження посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки в розмірі не нижче від прожиткового мінімуму і застосування його для визначення посадових окладів за всіма розрядами ЄТС, встановлення 20-ти відсоткової надбавки за престижість праці всім педагогічним працівникам.

Рішенням Комітету рекомендовано Кабінету Міністрів України доопрацювати структуру видатків у галузях науки і освіти для забезпечення належного фінансування зазначених галузей. Зокрема Кабміну запропоновано за результатами виконання Державного бюджету у січні-квітні 2011 року з урахуванням стану соцально-економічного розвитку внести до 1 травня пропозиції щодо збільшення видатків на фінансування освіти і науки в обсягах, установлених законами України, збільшення витрат бюджету на забезпечення першочергових функцій держави, в тому числі для підвищення розміру оплати праці освітян, а також рівня стипендіального забезпечення.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку