Х Київська міська міжспілкова конференція профспілок

17 грудня 2010,Публікації » Новини

Х Київська міська міжспілкова конференція профспілок17 грудня 2010 року у Великій залі Будинку профспілок України відбулася Х Київська міська міжспілкова конференція профспілок.

Участь у роботі конференції взяли Голова ФПУ, народний депутат України В.Г. Хара, перший заступник голови КМДА А.К. Голубченко, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування О.О. Омельченко.

Конференція зібрала 157 делегатів, які представлятимуть 4081 первинну профспілкову організацію 27 членських організацій Київської міської ради профспілок (Міськпрофради).

Конференція заслухала звіт Ради Об'єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві за період роботи з грудня 2005 р. до грудня 2010 р. З доповіддю виступив Голова Міськпрофради М.Ю.Верес.

Сьогодні Міськпрофрада найбільше громадське об'єднання столиці, яке нараховує близько 705 тис. членів профспілок. У 2010 році їй виповнилося 35 років. Пройдений шлях засвідчив, що Міськпрофрада дійсно відіграє важливу роль у суспільно-політичному житті міста, активно впливає на соціально-економічні процеси в столиці, ефективно захищає трудові права та інтереси членів профспілок, пенсіонерів, молоді.

У ході конференції були обговорені основні завдання профспілок на період 2011-2015 роки. У першу чергу це:

- забезпечення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок;

- удосконалення та реалізація чіткого механізму контролю за виконанням зобов'язань Регіональної угоди;

- активізація роботи щодо реалізації права профспілок на притягнення роботодавців до відповідальності за ухилення від участі в колективних договорах та контролю за виконанням колдоговорів у відповідності до Закону України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності»;

- організаційне зміцнення та єдність дій профспілок.

Конференція засвідчила, що у зв'язку з кризовими явищами в економіці, залишаються не вирішеною низка проблемних питань в трудових колективах міста Києва, потребує термінового господарського втручання міська інфраструктура, де проблеми набули системного характеру.

У цій ситуації делегати закликали всі профспілкові організації та їх об'єднання до більш рішучих, наступальних дій спрямованих на подолання кризових явищ в економіці міста, підвищення ефективності соціально-економічного захисту працівників, їх трудових прав і законних інтересів, соціальної підтримки пенсіонерів та молоді. До більш активної і послідовної позиції профспілкової сторони в рамках соціального діалогу.

У разі звуження конституційних прав членів профспілок, грубого порушення принципів соціальної справедливості, профспілки готові проводити акції протесту, брати участь у протестних діях Федерації профспілок України.

За підсумками таємного голосування головою Київської міської ради профспілок обрано Валентина Петровича Мельника.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018