Атестація педагогічних працівників

28 грудня 2010,Публікації » Новини

Атестація педагогічних працівниківЗ метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників затверджено Типове положення про атестацію педпрацівників, яке набере чинності з моменту офіційного опублікування.

Типове положення визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, навчально-методичних (науково-методичних) установ і закладів післядипломної педагогічної освіти, спеціальних установ для дітей, а також педагогічних працівників закладів охорони здоров'я, культури, соціального захисту, інших закладів та установ у штаті яких є педагогічні працівники.

Атестація педагогічних працівників навчальних та інших закладів є обов'язковою. Чергова атестація педпрацівників має здійснюватись один раз на п'ять років.

Згідно з наказом, Міністерство освіти і науки АР Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій мають забезпечити дотримання вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

Також, наказом припинено дію попереднього Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого у 1993 році.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018