ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР: зняття психоемоційного напруження педагога

ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР: зняття психоемоційного напруження педагога2 червня 2016 відбувся виїзний семінар до села Буки Сквирського району Київської області для методистів РНМЦ та психолого-медико-педагогічної консультації Дніпровського району міста Києва. Тема семінару «Активізація внутрішніх ресурсів як метод запобігання емоційного виснаження та зняття психоемоційного напруження педагога».

Семінар був організований з ініціативи начальника управління освіти Іваніни Н.В. за підтримки голови Дніпровської районної в місті Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Нікандренко Г.З.

По дорозі до Буків учасники семінару відвідали музей-садибу І.С.Козловського. Послухали музику видатного оперного тенора.

Складовою семінару був тренінг, який провела методист-психолог РНМЦ Громова Т.В. на території архітектурно-ландшафтного ансамблю на березі живописної річки Раставиця. На фоні іскристих фонтанів та неймовірних скульптур, на кам’яних валунах над водою біля альтанки учасники семінару проводили фізіологічні та психологічні вправи відновлення працездатності та попередження перевтоми емоційного походження.

Долучаємося до цінностей національних культур свого регіону

Долучаємося до цінностей національних культур свого регіонуЗа ініціативи начальника управління освіти Іваніни Н.В. та підтримки голови Дніпровської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Нікандренко Г.З. відбувся виїзний семінар керівників дошкільних навчальних закладів Дніпровського району.

Тема семінару «Формування духовно-моральних цінностей та патріотичної свідомості в процесі долучення до цінностей національних культур свого регіону».

У роботі семінару взяли участь начальник управління освіти Іваніна Н.В. та заступник начальника Мельнікова О.О.

Про плекання духовності учасників освітньо-виховного процесу в процесі знайомства з пам’ятними та історичними місцями регіону інформувала начальник відділу з питань дошкільної освіти Фальковська Н.В.

«У ЗОРЯНОМУ МІСТІ НАРОДЖЕНА, ЯК ПІСНЯ….»

«У ЗОРЯНОМУ МІСТІ НАРОДЖЕНА, ЯК ПІСНЯ….»Сучасна українська школа на початку нового тисячоліття перебуває в процесі інтенсивного розвитку, плідного пошуку, активізації науково-педагогічної ініціативи. Школа покликана стати тим місцем для особистості учня і вчителя, де буде духовно збагачуватись кожен учасник навчально-виховного процесу, де буде формуватись громадянська зрілість і особиста відповідальність за свій вклад у національно-культурне відродження України, у розбудову держави.  Школа має турбуватися про родину кожного учня. Турбота про родину звучить на всіх континентах. Адже родина – найдосконаліша, найдивовижніша з усіх суспільних інституцій. Родина була і залишається найбільшою моральною цінністю, духовною потребою людини. Адже саме у родині плекаються всі складники здорового громадянства. Мабуть, ніколи досі вона не мала таких важливих завдань, як сьогодні, бо чи було ще коли суспільство так стурбоване моральним, фізичним станом молодого покоління, як у новому тисячолітті.

СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА №187 СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ

Новини, Вісті з районів | 4 листопада 2015

СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА №187 СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ30 жовтня 2015 року спеціалізована школа № 187 з поглибленим вивченням української та англійської мов м. Києва урочисто відзначила свій піввіковий ювілей. На свято було запрошено педагогів усіх поколінь, які працювали у школі протягом 50-ти років, керівників Солом’янської районної державної адміністрації, управління освіти, науково-методичного центру, голову Солом’янської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василя Марочка, представників вищих навчальних закладів та громадських організацій, з якими співпрацює школа, випускників школи різних років, батьків та учнів.

„Квітучі барви таланту-2015: відбірковий тур

„Квітучі барви таланту-2015: відбірковий тур18 березня 2015 року Печерська районна у м. Києві організація Профспілки працівників освіти і науки України провела районний відбірковий тур міського фестивалю народної творчості працівників закладів освіти м. Києва „Квітучі барви таланту-2015” під гаслом: «У серці маю Україну, як святиню вічну. З нею лиш росте людина – мужня і велична».

Навчання новообраних голів первинок

Навчання новообраних голів первинок Який алгоритм постановки на профспілковий облік? Що таке квиток члена профспілки? У чому полягають основні аспекти правової діяльності профспілки? Такі питання обговорювалися 27 січня 2015 року на семінарі-навчанні новообраних голів первинок Дарницького і Дніпровського районів у медіа-центрі Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Навчання новообраних голів первинок

Навчання новообраних голів первинок 15 січня 2015 року у медіа-центрі Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України відбувся семінар-нарада новообраних голів первинок Оболонського та Подільського районів.

Завідувач відділу організаційно-масової роботи Київської міської організації Профспілки Ірина Волинко розповіла новообраним головам про деякі питання організації внутрішньоспілкової роботи, а також зосередила увагу на питанні постановки на облік членів профспілки.

Обрано голову Профспілки освітян Шевченківського району

Обрано голову Профспілки освітян Шевченківського району10 грудня 2014 року відбулася звітно-виборна конференція Шевченківської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Учасники заслухали звіт голови Шевченківської РОП Лариси Лісної про діяльність організації за звітній період 2009 року до 2014 року. Вона розповіла про соціальний діалог із владою району й міста щодо фінансування освіти та збереження соціальних гарантій, проведення навчання профактиву, оздоровлення працівників галузі тощо.

Обрано голову Профспілки освітян Деснянського району

Обрано голову Профспілки освітян Деснянського району4 грудня 2014 року відбулася звітно-виборна конференція Деснянської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Вітаємо Валентину Іванівну Дзюбу з обранням на новий термін головою Деснянської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Обрано голову Профспілки освітян Подільського району

Обрано голову Профспілки освітян Подільського району3 грудня 2014 року відбулася звітно-виборна конференція Подільської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Вітаємо Галину Володимирівну Ткач з обранням на новий термін головою Подільської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Обрано голову Профспілки Солом’янського району

Обрано голову Профспілки Солом’янського районуВідповідно до графіку заходів 3 грудня  2014 року відбулася III звітно-виборна конференція Солом’янської районної в м. Києві організації Профспілки.

Головою Солом’янської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України на новий термін було обрано Василя Івановича Марочка.

Навчання новообраних голів первинок Голосієва

Навчання новообраних голів первинок Голосієва2 грудня 2014 року у медіа-центрі Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України відбувся семінар-навчання новообраних голів первинних профспілкових організацій закладів освіти Голосіївського району.

Під час заходу голова столичної Профспілки освітян Олександр Яцунь зосередив увагу присутніх на проблемах, які наразі є першочерговими. Зокрема, на прикладі дитячої іграшки – пірамідки, він показав, що очікує вчителя міста Києва після «скасування» чи відміни надбавок. Таким чином, запропонована Мінфіном фінансова стабілізація призведе до зубожіння педагога. Адже вчитель вищої категорії, у якого хочуть забрати надбавку за стаж, за класне керівництво, за перевірку зошитів, за престижність праці, в тому числі і муніципальну надбавку, залишиться з «голою» ставкою у 1800 грн.

Завідувач відділу організаційно-масової роботи Київської міської організації Профспілки Ірина Волинко ознайомила новообраних голів зі статутом Профспілки, а також з деякими аспектами організаційної діяльності профкому.

Обрано голову профспілки освітян Дарницького району

Новини, Вісті з районів | 28 листопада 2014

Обрано голову профспілки освітян Дарницького району26  листопада 2014 року відбулася VI звітно-виборна конференція Дарницької районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Вітаємо Галину Олексіївну Некрасову з обранням на новий термін головою Дарницької районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Обрано голову профспілки освітян Святошинського району

Новини, Вісті з районів | 27 листопада 2014

Обрано голову профспілки освітян Святошинського району26  листопада 2014 року відбулася XIII звітно-виборна конференція Святошинської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Вітаємо Людмилу Олексіївну Заворітько з обранням на новий термін головою Святошинської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Подорож, яка поєднала молоді серця

Новини, Вісті з районів | 26 листопада 2014

Подорож, яка поєднала молоді серцяВосени поточного року молоді педагоги Святошинського району отримали унікальну нагоду поринути у світ осінньої краси мальовничої України. На нас чекала незабутня екскурсія Київщиною – місто Біла Церква та село Буки, де розташований казковий ландшафтний парк.

Завдяки екскурсоводу, який супроводжував групу молодих вчителів протягом усієї подорожі, ми дізналися історію виникнення чудового міста - Біла Церква, яке було засноване Ярославом Мудрим як фортеця для захисту від кочівників і назване Юр'єв. За народним переказом, на місці зруйнованого татаро-монголами Юр'єва побудували невелику церкву з білої нетесаної берези. Згодом чумаки назвали її Білою Церквою.

Незабутнє враження залишило відвідування Білоцерківського будинку органної та камерної музики, де ми мали можливість почути різні музичні твори у виконанні заслуженої артистки України Тетяни Орлової.

Голова Профспілки освітян столиці зустрівся зі святошинцями

Голова Профспілки освітян столиці зустрівся зі святошинцями6 жовтня голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь зустрівся із головами первинок шкільних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів Святошинського району м. Києва.

Зустріч пройшла у Центрі позашкільної роботи, де для дітей різної вікової категорії функціонують цікаві гуртки різноманітних напрямів діяльності.

Під час  свого виступу Олександр Яцунь зосередив увагу на питаннях соціально-економічного захисту спілчан, ризиках і перспективах розвитку освітньої галузі, піднятті престижу вчителя в державі тощо.

Святошинці відзначили День працівників освіти

Святошинці відзначили День працівників освіти2 жовтня 2014 року освітяни Святошинського району відзначили День працівників освіти у Київському національному академічному театрі оперети. Серед почесних гостей, які прийшли привітати педагогів, були радник президента з гуманітарних питань, народний депутат України Микола Томенко, голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак, депутати Київської міської ради, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та ін.

Виїзний семінар для освітян Голосієва

Новини, Вісті з районів | 29 вересня 2014

Виїзний семінар для освітян Голосієва Наприкінці вересня Голосіївська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України організувала виїзний історико-краєзнавчий семінар до міста Чернігова для директорів дошкільних навчальних закладів і навчально-виховних комплексів району.

Програма одноденного туру «Перлина Чернігівщини» включала екскурсії містом Козелець, відвідування відвідування соборів Різдва Богородиці та Борисоглібовського, Антоніївих печер, Болдієвих гір.

Назва містечка Козелець походить від лісу на околиці, званого «козелес», бо в ньому водилося багато диких кіз. Цю версію доводить і герб Козельця, наданий йому в 1663 році: на гербі зображений срібний козел із золотим хрестом на спині.

Подільська РОП: підсумки роботи первинок підбито

Подільська РОП: підсумки роботи первинок підбитоНавчальний 2013-2014 рік на Подолі завершився звітно-виборними зборами в первинних профспілкових організаціях дошкільних навчальних закладів.

Підводячи підсумки роботи первинок, президія районної ради Профспілки працівників освіти організувала і провела для профспілкового активу ДНЗ туристичну поїздку до історичного міста Київщини, Переяслава-Хмельницького. Вони побували у музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини – музеї просто неба, який входить до складу Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

У музеї представлено українське село Середньої Наддніпрянщини як кінця ХІХ, початку ХХ століть, так і будівлі та стоянки з часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. На території розміщено 13 тематичних музеїв, які є органічним продовженням музею-села, що ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами українців.

У Подільській РОП стартувала звітно-виборна кампанія

У Подільській РОП стартувала звітно-виборна кампаніяПодільська районна у м. Києві організація Профспілки працівників освіти і науки України розпочала звітно-виборну кампанію.

Відповідно до порад Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо організованого проведення звітно-виборних профспілкових зборів в первинних організаціях, президія районної ради Профспілки працівників освіти в квітні провела навчання голів первинних профспілкових організацій дошкільних установ та шкіл-дитячих садочків на базі ДНЗ № 98, більшість з яких стартують в травні місяці 2014 року.

Тема семінару-навчання – «Підготовка і проведення звітно-виборних зборів у первинній профспілковій організації».

Основна мета заходу полягала у тому, щоб кожен профспілковий комітет прозвітував перед спілчанами та всебічно проаналізував стан справ у профспілковій організації. Одним із завдань семінару-навчання було прийняти рішення зборів, яке б визначало конкретні завдання, а новообраний комітет був здатний забезпечити його виконання і успішно вирішувати поточні питання.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку