КМОППОіНУ визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності

КМОППОіНУ визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативностіВідповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21 липня 2011 року № 73, Комісією відділення НСПП в місті Києві та Київській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Згідно зі статтею 5 Закону України "Про соціальний діалог в Україні" від 23.12.2010 № 2862-VI та п. 2.1.3 Порядку, Комісією відділення НСПП здійснено оцінку Профспілки на відповідність критеріям репрезентативності, якими є:

– легалізація (реєстрація) зазначеної організації та її статус;

– загальна чисельність членів профспілок, що входять до складу Профспілки;

– територіальна та галузева розгалуженість Профспілки.

Відповідно до п. 3.5. Порядку перевірку оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої та територіальної розгалуженості Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України було здійснено Комісією відділення НСПП шляхом порівняння даних про чисельність членів профспілок з даними органів статистики про чисельність зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до п. 3.5. Порядку репрезентативними визнаються профспілки, членами яких є не менше 2% зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, відділенням НСПП в місті Києві та Київській області вирішено визнати Київську міську організацію Профспілки працівників освіти і науки України такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

28 грудня 2011 року начальник відділення НСПП в місті Києві та Київській області Є.О.Бакіров офіційно вручив голові Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцуню Свідоцтво Національної служби посередництва і примирення.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»