КМОППОіНУ визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності

КМОППОіНУ визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативностіВідповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21 липня 2011 року № 73, Комісією відділення НСПП в місті Києві та Київській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Згідно зі статтею 5 Закону України "Про соціальний діалог в Україні" від 23.12.2010 № 2862-VI та п. 2.1.3 Порядку, Комісією відділення НСПП здійснено оцінку Профспілки на відповідність критеріям репрезентативності, якими є:

– легалізація (реєстрація) зазначеної організації та її статус;

– загальна чисельність членів профспілок, що входять до складу Профспілки;

– територіальна та галузева розгалуженість Профспілки.

Відповідно до п. 3.5. Порядку перевірку оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої та територіальної розгалуженості Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України було здійснено Комісією відділення НСПП шляхом порівняння даних про чисельність членів профспілок з даними органів статистики про чисельність зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до п. 3.5. Порядку репрезентативними визнаються профспілки, членами яких є не менше 2% зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, відділенням НСПП в місті Києві та Київській області вирішено визнати Київську міську організацію Профспілки працівників освіти і науки України такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

28 грудня 2011 року начальник відділення НСПП в місті Києві та Київській області Є.О.Бакіров офіційно вручив голові Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцуню Свідоцтво Національної служби посередництва і примирення.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку