Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Інформація про хід підготовки звітно-виборної кампанії в організаційних ланках КМОППОіНУ

Виконуючи постанову ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України № Р-4-4 від 06.04.2009 р. „Про проведення звітів і виборів в організаційних ланках КМОППОіНУ”, відділ організаційно-масової роботи та інформаційного забезпечення розробив план заходів з підготовки звітів і виборів у первинних профспілкових організаціях (план додається).
Відповідно до цього плану на нарадах голів, починаючи з травня розглядалися питання підготовки звітів і виборів.
У травні 2009 р. первинні профспілкові організації та районні організації профспілки отримали у користування постанови ЦК Профспілки та ради КМОППОіНУ, в яких зазначені терміни проведення звітно-виборної кампанії, Інструкцію про проведення звітів і виборів профспілкових органів у Профспілці працівників освіти і науки України, Методичні рекомендації з проведення звітів і виборів у Профспілці працівників освіти і науки України.
В червні 2009 р. було підготовлено та видано накладом 2000 екземплярів Методичні рекомендації щодо проведення звітів і виборів у профспілкових організаціях Київської міської організації Профспілки, які розповсюджені серед первинних профспілкових організацій та їх структурних підрозділів.
Тоді ж проведено семінари-навчання голів первинних профспілкових організацій ВНЗ, студентів, районних організацій профспілки на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області з питань організації звітів і виборів.
Проведені наради-навчання з головами первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів, студентів, профспілкових організацій прямого профспілкового обслуговування, районних організацій профспілки, де було акцентовано увагу на найважливіших етапах підготовки та проведення звітів і виборів.
Проведені семінари-навчання голів первинних профспілкових організацій установ освіти Шевченківського, Печерського, Дарницького, Деснянського районів із виїздом працівників відділу організаційно-масової роботи в райони. Проведено майстер-клас для голів студентських профкомів у ППОС НУХТ.
Працівниками відділу організаційно-масової роботи проведено навчання профспілкового активу з питань підготовки звітів і виборів в ППО КНУТД, КНЛУ, ППОС КНУБА, КТГГ, зав. відділу взяла участь у виїзному семінарі-навчанні профспілкового активу ППО НТУУ „КПІ” та КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, який проходив в таборі „Пуща-Водиця”.
Питання інформаційного забезпечення звітів і виборів розглядалось на минулому засіданні президії (постанова № 37-2 від 17.09.09 р.).
За поданням районних організацій профспілки складений графік проведення звітно-виборних зборів установ освіти та графік їх відвідування працівниками апарату КМОППОіНУ та членами президії ради КМОППОіНУ . На сьогоднішній день із 1023 первинних профспілкових організацій установ освіти звітно-виборні збори проведено в 940 організаціях. Проведено всі звітно-виборні збори в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Подільському, Святошинському районах. Членами президії відвідано 16 зборів та конференцій, працівниками апарату – 17. Інформація про проведення зборів узагальнюється відповідно до пам’ятки, яка розроблена відділом організаційно-масової роботи.
В районних організаціях профспілки, ППО вищих навчальних закладів, студентів та організацій прямого профспілкового обслуговування відбулись засідання виборних органів, на яких визначено дати звітно-виборних конференцій та зборів. Відповідно до витягів з протоколів складено графік їх проведення (додається). До сьогодні не проведено засідання профспілкового комітету з цього питання в ППО НУХТ, Гуманітарного інституту, Дипломатичної академії, МОНУ, ГУОН КМДА, ППОС КНУТД, і це не зважаючи на постійні нагадування відділу організаційно-масової роботи про нагальну необхідність проведення цього етапу підготовки до звітів і виборів.
Вже проведено звітно-виборні збори і конференції в ППО НаУ КМА, Славістичного університету, ІПДО НУХТ, КДІДПМіД ім. М.Бойчука, ДНДЦ „Фонон”, ДНТБ України, видавництва „Четверта хвиля”, ППОС КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, КНЛУ, НУХТ, АПСВ ФПУ, Гуманітарного інституту. В роботі чотирьох з них брали участь працівники апарату КМОППОіНУ та члени президії.
Звітно-виборні збори і конференції проводяться з урахуванням норм Статуту Профспілки, відповідно до Інструкції про проведення звітів і виборів. В усіх організаціях, де проведено звіти і вибори, робота профспілкового комітету визнана задовільною. Збори і конференції проводяться при високій активності членів профспілки.
На жаль в ході звітно-виборної кампанії була ліквідована первинна профспілкова організація сш № 307 Деснянського району, де члени профспілкової організації на чолі з профкомом в день звітно-виборних зборів написали заяви про вихід із Профспілки.

Відділ організаційно-масової
роботи та інформаційного забезпечення

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень