Прем’єр-міністру України Азарову М.Я.

Шановний Миколо Яновичу!

З метою підвищення рівня соціально-економічного захисту та підняття престижності праці освітян, від імені 200 тисяч освітян столиці та за дорученням учасників ХІ звітно-виборної конференції Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України просить Вас в проекті бюджету України на 2010 рік передбачити кошти на:

• Встановлення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на рівні законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати та відповідним перерахунком розмірів посадових окладів за всіма розрядами ЄТС.
    • Встановлення надбавки за престижність праці у розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) всім працівникам закладів освіти.
    • Встановлення підвищених посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічним та науково-педагогічним працівникам за наукові ступені та вчені звання, відповідно до ст. 57 Закону України «Про освіту».
    • Збільшення розміру стипендії студентам відповідно до зростання прожиткового мінімуму.

З повагою
Голова