Витяг із Кодексу України про адміністративні правопорушення

Глава 5

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ
ПРАЦІ І ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ

Стаття 41-1. Ухилення від участі в переговорах щодо  укладення, зміни або доповнення колективного договору, угоди

Ухилення осіб, які представляють власників або  уповноважені ними органи  чи  профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи, представників трудових колективів від участі  в переговорах  щодо укладення, зміни чи доповнення  колективного договору, угоди, умисне  порушення  встановленого законодавством строку початку переговорів або  незабезпечення  роботи  комісій  з представників сторін чи примирних комісій у  визначений  сторонами переговорів строк тягне за собою  накладення  штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 41-2. Порушення чи невиконання колективного договору, угоди

Порушення чи  невиконання зобов'язань щодо колективного договору, угоди особами, які представляють власників або уповноважені ними органи чи профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи, чи представниками трудових колективів тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 41-3. Ненадання інформації для ведення колективних переговорів і здійснення контролю за виконанням колективних договорів, угод

Ненадання  особами, які представляють власників або уповноважені ними органи чи  профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи, представниками трудових  колективів інформації, необхідної для  ведення колективних  переговорів  і здійснення контролю за виконанням колективних договорів, угод, -

тягне за собою накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повниий текст:  http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=1&nreg=80731-10

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку