Примірні питання щодо здійснення громадського контролю представника профспілки з питань охорони праці у закладі освіти

Примірні питання
щодо здійснення громадського контролю представника профспілки
з питань охорони праці в закладі освіти

1. Про стан охорони праці у закладі освіти.

2. Про виконання розділу колдоговору «Охорона праці».

3. Про виконання комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничої санітарії, запобігання випадкам виробничого травматизму.

4. Про організацію забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту, миючими та знешкоджувальними засобами (ст.8 Закону України «Про охорону праці»).

5. Про надання працівникам пільг і компенсацій за шкідливі та особливі умови праці (ст.7 Закону України «Про охорону праці»).

6. Про освоєння коштів, витрат на охорону праці, відповідно до ст.19 Закону України «Про охорону праці».

7. Про організацію навчання, інструктажів з охорони праці у закладі освіти.

8. Про дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці працівниками.

9. Про виконання заходів безпеки щодо усунення причин нещасноого випадку, який стався з ________________  у _________________ місяці, році.

10. Про організацію медичних оглядів працівників закладу освіти.

11. Про погодження посадових інструкцій працівників, які будуть діяти у закладі освіти.

12. Про забезпечення працівників санітарно-побутовими умовами.

13. Про стан санітарно-побутових приміщень.

14. Дотримання роботодавцем Закону України «Про охорону праці».

15. Про виконання плану заходів з підготовки закладу освіти до осінньо-зимового періоду.

16. Про організацію роботи з утримання будинків і споруд, обладнання майстерень та кабінетів хімії, фізики.

17. Про проведення атестації робочих місць за умовами праці.

18. Про придбання для куточків охорони праці засобів агітації, плакатів, пам'яток, положень, інструкцій та інших нормативно-правових актів з охорони праці.

19. Про забезпечення прийнятого в штат працівника необхідними засобами для виконання робіт.

20. Про ознайомлення працівників з положеннями колективного договору, про умови праці та соціальні гарантії.

21. Про недопущення до роботи працівників, у тому числі посадових осіб, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці.

22. Про наявність та укомплектування аптечок для надання першої медичної допомоги.

23. Про проведення огляду-конкурсу з охорони праці у закладі освіти.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку